Matador Beneš explodoval trojkovou smrští

19.01.2010 - redakce
počet přečtení: 2086
vytvořeno 19.01.2010, upraveno 19.01.2010

Po sérii neúspěšných výsledků Poděbrady o víkendu v Mattoni NBL zase zabraly. Doma porazily Brno 80:78. Nejvýraznější příspěvek v týmu vítězů? Třiceti body v utkání explodoval matador Pavel Beneš.

Po sérii neúspěšných výsledků Poděbrady o víkendu v Mattoni NBL zase zabraly. Doma porazily Brno 80:78. Nejvýraznější příspěvek v týmu vítězů? Třiceti body v utkání explodoval matador Pavel Beneš.

"Kde se to ve mě vzalo? To nevím, zeptejte se trenérů," smál se bývalý reprezentační rozehrávač.

Vzpomenete si, kdy naposledy jste dal v lize třicet bodů?

Tak to vážně nevím. Přes dvacet tam padá celkem pravidelně, ale třicet? Nevybavím si. Možná to bylo v nymburské éře, možná ještě předtím.

Většina těch bodů se narodila z trojkové vzdálenosti. Ta vaše úspěšnost, osm z devítí pokusů, ta byla až neuvěřitelná.

Jak neuvěřitelná? U mě? (smích) První jsem nedal a pak tam padlo osm trojek v řadě. Střílel jsem ze všeho a jejich obrana stále nereagovala.

Takže vám to Brno špatnou taktikou usnadnilo?

Já to měl 5/5 a oni hráli furt stejně. Pořád jsem měl na té trojce volnou střelu.

Jak daleko jste to měl ke svému ligovému střeleckému rekordu?

Nejvíc jsem dal 37 za Brno proti USK Praha v tehdejším semifinále. Takže zase tak daleko to nebylo. Třeba se mi to ještě povede překonat (smích).

Přihlásíte se s touhle výhrou ještě do boje o postup do play-off?

V šatně se o tom bavíme, majitelé by také rádi postoupili. Jenže teď nás čeká strašně těžká série zápasů proti favoritům. Postupně Nymburk, Prostějov, Pardubice a Nový Jičín. Chtělo by to aspoň jednou vyhrát.

Před týdnem u vás skončil Marek Mužík. Nakolik vás limituje úzký kádr?

Určitě nemůže být ta základní rotace taková jako u jiných soupeřů. Máme v kádru i hodně mladých, kterým chybějí zkušenosti. Prostějovu se teď zranili dva důležití hráči a odehrál to v Novém Jičíně vyrovnaně. Když se to stane nám, tak pomalu základní pětka ani nemůže střídat.

Jak se změnili kompetence vašich trenérů Hercika a Fraňka?

Oni to mají tak napůl. Akorát pan Franěk teď bude koučovat zápasy, proti Brnu to bylo poprvé. Jinak tréninky, porady, všechno dělají společně.